NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old May 13th, 2019, 18:16
The Badness The Badness is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Fl
Posts: 142
Another AC Clutch Issue

Hey guys, got a good one for you. 2001 Xj sport 4.0 4wd aw4.

Issue is the AC. I start her up, turn on the ac and for about 20-30 minutes, the compressor clutch stays engaged and the air is nice and cold. After that time frame the clutch disengages and reengages a couple times with a 5-10 second interval. Then i can hear the engine rev up a bit, as if it were to reengage the ac clutch...but this time, no engagement and the warm air starts to blow. So i get my handy paper clips out, and pull the plug to both the low pressure cut off and high pressure cut off, and jump them both for just long enough to confirm clutch engagement....again the engine revs up and i can feel the a/c clutch relay click, yet no clutch engagement. I whip out the tester, and there is no power to the ac clutch wire despite the ac clutch relay being engaged. Swapped relay...no change. swapped high and low cutoff with a working pair...no change. then to confirm clutch operation, i put 12v to the clutch wire and she engages...so the clutch is fine, the cut offs are fine, the relay is fine..is the a sensor elsewhere that determines power to clutch? Oh and shut her off and let her sit for a bit, and the AC goes back to normal for another 20-30 minutes. Stumped at this point
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch Issue hoopty1111 OEM Tech Discussion 0 March 12th, 2013 08:55
clutch issue wingnutooa South East Chapter 18 October 17th, 2011 15:28
Clutch Issue...need help andrew2516 OEM Tech Discussion 9 December 5th, 2008 09:03
AX-15 Clutch Issue. jeepman121 OEM Tech Discussion 16 May 7th, 2008 05:50
Clutch issue themangeraaad OEM Tech Discussion 4 June 2nd, 2007 12:12


All times are GMT -7. The time now is 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014