NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 24th, 2006, 20:17
shelbyluvv's Avatar
shelbyluvv shelbyluvv is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Dec 2003
Location: 29 Palms, CA
Posts: 2,644
Check engine light and rough idle!

I was installing a standard connector on my U-Haul flat 4 connector tonight. I cut the old connector off and was probing the wires to make sure I got everything wired up right. I must have grounded out the wires because I blew the parking light fuse. I replaced the fuse and finished putting the new connector on. I went to start the Jeep and noticed the check engine light was on once it fired up. I shut it off and pulled every fuse from under the hood and fuse box and checked them. They are all good. I then disconnected the battery for 15 minutes hoping to reset the computer. Soon as it light up the light came on again. I let it idle for about five minutes and it started missing and sputtering. If I rev up the engine it runs normal but will miss at idle. If I restart the engine it runs fine for five minutes or so and starts acting up again. Any clue as to what sensor got grounded out by my trailer wiring?

This is on a 2000 XJ auto.
Reply With Quote
  #2  
Old October 24th, 2006, 21:16
AlohaBra's Avatar
AlohaBra AlohaBra is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Northern Cal
Posts: 192
Cool Re: Check engine light and rough idle!

You probably grounded the backup light through the NSS which will set off a CEL (just a thought). Pull a code to go further on this one.
Reply With Quote
  #3  
Old October 25th, 2006, 18:42
shelbyluvv's Avatar
shelbyluvv shelbyluvv is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Dec 2003
Location: 29 Palms, CA
Posts: 2,644
Re: Check engine light and rough idle!

Nope, I must have grounded out all 4 o2 sensors. I replaced them with junk yard jewels and life is good. It runs perfect now.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to check readings from check engine light Brad Klammer OEM Tech Discussion 2 October 11th, 2006 20:55
Bouncing idle,high rpm on cold start and now check engine light? Rem870XJ OEM Tech Discussion 8 May 10th, 2006 00:09
Rough idle and dieing once engine is warm NitroDuck OEM Tech Discussion 11 September 13th, 2005 16:26
Check engine codes with no engine light rusty1007 OEM Tech Discussion 2 December 18th, 2004 14:19
check engine light on and running rough jamnxj OEM Tech Discussion 8 August 18th, 2003 15:26


All times are GMT -7. The time now is 14:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014