NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 31st, 2017, 09:14
Redsnake Redsnake is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: May 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,186
Hazard lights not working... after LED Relay swap

I'm a little stumped....

About 6 months back I swapped in rear LED brake and turn bulbs... and got the hyper-blink. At the time I didn't change out the blinker relay. So I swapped the turn bulbs back to regular bulbs and all was well.

Fast forward to last weekend... I swapped out the relay with one that is marked for LED or Standard Incandescent bulbs. I replaced the Incan blinker bulbs w/LED bulbs... and while the hyper flash was gone, now whenever I turned on my signal it would also cause both brake lights to flash w/the signal. Either Left or Right... would also cause the brake lights to flash. So I just put the Incan bulbs back and thought I'd give up on that. I did leave the new LED/Incan relay installed. So last night I was messing around and turned my Hazards on and got nothing... no flash at all.

Could my turn signal switch be bad? Could it be the new relay causing the issue? Before any of the LED swapping my Hazard flasher would only flash Left side hazard and not both. This leads me to think my switch has finally gone bad but I hate to just throw parts at my rig and hope it fixes things. Any ideas or ways to check the actual switch to confirm it's bad? I don't mind replacing broke parts, but I don't like wasting money...

Thanks for the help.
Reply With Quote
  #2  
Old January 31st, 2017, 17:03
90xj06's Avatar
90xj06 90xj06 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peabody, MA
Posts: 1,709
Re: Hazard lights not working... after LED Relay swap

what year? not sure on a 97+ but they used to have 2 flashers one for blinkers one for hazards.
Reply With Quote
  #3  
Old January 31st, 2017, 17:26
Redsnake Redsnake is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: May 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 1,186
Re: Hazard lights not working... after LED Relay swap

It's my 2001. As an update... I did a few errands over lunch and for grins I flipped the hazards on and after about 5 seconds the flashers started working like new. A bit confused about the delay but it did work correctly. Perhaps a sign of the switch going bad? Electronics are not my specialty...
Reply With Quote
  #4  
Old February 1st, 2017, 06:58
90xj06's Avatar
90xj06 90xj06 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peabody, MA
Posts: 1,709
Re: Hazard lights not working... after LED Relay swap

you may also have a switch issue. i would keep an eye on it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i just finished aw4 to ax15 swap.. dash, blinkers, and tail/brake lights not working nev3636 Modified Tech Discussion 6 December 17th, 2012 11:34
i just finished aw4 to ax15 swap.. dash, blinkers, and tail/brake lights not working nev3636 Modified Tech Discussion 0 December 16th, 2012 19:15
Brake & Hazard lights not working johnferg69 OEM Tech Discussion 2 August 29th, 2009 18:13
hazard lights el minator OEM Tech Discussion 5 October 31st, 2004 22:55
Hazard lights Bronco OEM Tech Discussion 2 October 29th, 2004 23:58


All times are GMT -7. The time now is 16:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014