NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 14th, 2010, 18:36
sdigs sdigs is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Albuquerque, New Mexico
Posts: 64
instrument cluster electrical issue

Help, i cant find my FSM. on Saturday I broke the wire of the oil pressure sending unit. Today the speedo, tach and gas gauge went dead. The temp gauge and volt meter still work and the low gas light is on.

Could the oil sending unit wire have grounded out and killed something. I dont have a wiring diagram and it seems weird that these wouldn't all be on the same fuse. I pulled the cluster and all the plugs are in place. any help would be appreciated.

Sean
94 XJ 4.0, AW4, NP231

Last edited by sdigs; April 14th, 2010 at 19:14. Reason: add stats
Reply With Quote
  #2  
Old April 14th, 2010, 18:41
JJacobs JJacobs is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: May 2003
Location: Fort Collins CO
Posts: 3,163
Re: instrument cluster electrical issue

Sigh...

Enlighten us please, what year XJ and which engine?
Reply With Quote
  #3  
Old April 14th, 2010, 19:13
sdigs sdigs is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Albuquerque, New Mexico
Posts: 64
Re: instrument cluster electrical issue

sorry, 04 xj. 4.0, AW4, NP231.
Reply With Quote
  #4  
Old April 14th, 2010, 19:21
JJacobs JJacobs is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: May 2003
Location: Fort Collins CO
Posts: 3,163
Re: instrument cluster electrical issue

04 XJ. Ok, let me look that up in Alldata.

Hmm, it's coming back empty.. maybe because there's no such thing?
Reply With Quote
  #5  
Old April 14th, 2010, 19:34
sdigs sdigs is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Albuquerque, New Mexico
Posts: 64
Re: instrument cluster electrical issue

Typo...94
Reply With Quote
  #6  
Old April 14th, 2010, 19:45
kastein's Avatar
kastein kastein is offline
NAXJA Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Longbranch WA / Central MA
Posts: 14,240
Re: instrument cluster electrical issue

Wouldn't have "grounded out" to cause a problem, that would just cause it to read a wacky value. "grounding out" and "shorting out" are specific failures not generic terms for "something electrical done ****ed up"

(sorry, as an electrical engineer it really grinds my gears when people abuse terms like that, it'd be like me using the term "backlash" for anything wrong with someone's gear pattern, including bad bearings)

My bet is that the connector on the back of the instrument cluster came loose or needs to be cleaned. The tach and speedo signals (at least on a 96) are on wires which are connected to adjacent pins in the connector.
__________________
My yard looks like Sanford & Sons.
Current crapcan fleet: LS swapped bobbed 79 J10 Honcho, 4x4 auto 4.0 8.25 swapped metric ton 88 MJ
CTeunuch: Sometimes I really wonder if this sport makes you insane, or it just attracts the mentally unstable.
Reply With Quote
  #7  
Old April 14th, 2010, 21:10
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,746
Re: instrument cluster electrical issue

I'm with Kastein, probably just coincidental with the busted oil pressure sender.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87 instrument cluster ticotom Wanted: Private Party Only 1 April 27th, 2007 20:07
electrical/gauges/cluster issue lilredwagn OEM Tech Discussion 1 March 15th, 2007 15:56
Instrument Cluster bajacalal FREE Items. No SPAM 3 March 7th, 2007 20:14
instrument cluster ??? carmannj OEM Tech Discussion 1 May 27th, 2006 18:07
instrument cluster strokedwoody Modified Tech Discussion 3 March 25th, 2004 08:16


All times are GMT -7. The time now is 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014