NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old January 9th, 2018, 11:41
coltsandmudilike coltsandmudilike is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2015
Location: 317
Posts: 2
Intermittent crank no start w/ new cps, cam sensor

1998 Jeep Cherokee 4.0 4x4 234k

​​​So I got one for y'all. I've thrown a bunch of new parts at this and had it running for a couple weeks and now I'm right back where I started. It started this morning no problem, ran great, but now it won't start. While running it does have a check engine light but my scanner is not compatible.

PO did cap, rotor, plugs and wires around 5k miles ago.

The fuel gauge and voltage gauge do not work right now, but when they do it will fire. Very rarely will it start with them "dead."
Initially I thought it was fuel related so put in a new fuel pump no dice. Tested the pressure at the rail and it's good. Checked all relays and fuses they looked good. Did replace one for the starter relay. New battery terminals and cleaned the grounds. And a brand new battery when I first bought it.

Moved onto the crank sensor still nothing. It was a Mopar too. I cleaned the NSS. Then a new starter. Then a new camshaft position sensor seemed to do the trick. That lasted for a couple weeks now I'm back to square one. Sometimes if I leave the terminals disconnected for a while the gauges work and she fires. I don't have a clue what do you guys think?
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another P1391 code post. cam sensor? dist? crank sensor? LockdUpXJ NorthWest Chapter 8 June 7th, 2015 08:52
Intermittent No Start, Not CPS Nevada City Sparky OEM Tech Discussion 19 June 24th, 2013 06:46
Crank Sensor replaced still no start LiteEmUp OEM Tech Discussion 32 December 28th, 2009 14:48
Replaced the crank sensor. Still won't start. newjeepowner OEM Tech Discussion 5 August 5th, 2009 19:42
crank-crank-crank-crank-cra... [wait...] crank-crank-START! iBran OEM Tech Discussion 20 October 21st, 2005 17:33


All times are GMT -7. The time now is 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014