NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Events > Past NAXJA Events > PAST NAXJA EVENTS > SoCal Fest 2013
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

SoCal Fest 2013 April 26-28, 2013 at Big Bear, CA

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #61  
Old May 9th, 2013, 22:28
Boss Cherokee's Avatar
Boss Cherokee Boss Cherokee is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Riverside Calif.
Posts: 1,017
Re: Big thanks!!

Centripetal thrust encased in reverse titanium coated ion flux capacitor oscillater, better known as coilovers, possibly. Or maybe air struts, but more than likely what ever falls off the back of the off road delivery parts truck and I can get cheap from Tony and Guido!
  #62  
Old May 9th, 2013, 22:30
mako my day mako my day is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Aliso Viejo
Posts: 2,463
Re: Big thanks!!

....Hell yeah. New build thread comin!
  #63  
Old May 10th, 2013, 10:23
Vanimal Vanimal is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Dec 2011
Location: escondido, ca
Posts: 7,153
Re: Big thanks!!

you can find coilovers used for a fair price usually. summit has cheap but good coilover springs. expect to pay about 130 for a set of 4 springs for the front. maybe 300-500 for a set of 2.0 fox 12" coilovers, used, depending on condition.
  #64  
Old May 10th, 2013, 14:26
Boss Cherokee's Avatar
Boss Cherokee Boss Cherokee is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Riverside Calif.
Posts: 1,017
Re: Big thanks!!

Thanx Dan. I have other issues now. My van trans started slipping. I towed the jeep back from Big Bear on the trailer, then drove the van this last weekend to Dana Pt. then Whittier for a birthday, back to Riverside. Today I drove to Temecula no problem till I was exiting on Front st. She was slipping in drive trying to make my rt off the freeway. Drives fine in 1st but will only rev in 2nd and drive. Tried checking fluid added a qt, still no go.

For any Ford gurus it's a 2002 E350 with 7.3 Diesel. The trans is a 4R100. It has 105k on it. I changed the filter and added a MagTech deep pan when it had 30k on it. So it took approx 6 qts to fill the pan and filter leaving approx. 10 qts of original fluid which is still in there! I do not think the trans is bad, it did not make noise slip when towing ect... I'm hoping it may be a solenoid or needs change of fluid. If not I'll be looking for a good trans guy to go thru it and fix what's wrong!
  #65  
Old May 10th, 2013, 14:40
GSequoia's Avatar
GSequoia GSequoia is offline
Everyone says I'm a jerk.
 
Join Date: Feb 2003
Location: Torrance, CA
Posts: 21,165
Re: Big thanks!!

Oh I'm sure the transmission needs rebuilding. Sorry to bear the bad news, that's the down side of modern slushboxes in trucks (although reportedly the new TorqueShift Ford transmission is much better).
__________________
Prior President & Prior SoCal Chapter President
'89 Laredo '96 Country WFW WWU?
Adopt-A-Trail keeps trails open - Have you volunteered this month?
Quote:
Originally Posted by Bent
Us normal people...
  #66  
Old May 10th, 2013, 16:24
Vanimal Vanimal is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Dec 2011
Location: escondido, ca
Posts: 7,153
Re: Big thanks!!

once the trans starts slipping, it pretty much instantly cooks the frictions and steels. DO NOT DRIVE IT WHEN IT'S SLIPPING! sucks to hear, that's why i stay away from automatics.
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014