NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 22nd, 2021, 21:24
DevonBoes422 DevonBoes422 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2021
Location: California
Posts: 1
What could be causing this??

Iíve been having this issue for quite some time. The attached video is my 96 Cherokee w/ the 4.0 at idle after a short drive.

https://youtu.be/4y9vDMhmjJkp
Reply With Quote
  #2  
Old February 23rd, 2021, 04:51
Tim_MN's Avatar
Tim_MN Tim_MN is offline
Freakish Hand Strength
 
Join Date: Mar 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 7,297
Re: What could be causing this??

What are we seeing, flames from the tail pipe, or is that the catalytic converter ?

If flames, it must be be running incredibly rich. Is the Check Engine Light ON ? Have you pulled any CEL trouble codes ? The obvious suspects would be worn, defective, or incorrect tune-up/ignition/emissions parts, or faulty fuel injectors.
__________________
.
.

Quote:
Originally Posted by bimmerjeeper


Go ahead and slam the liftgate down on a blanket, and see how long you are laughing.
Reply With Quote
  #3  
Old February 27th, 2021, 13:39
tech1001 tech1001 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2016
Location: Los Angeles
Posts: 207
Re: What could be causing this??

How short is your exhaust ? because if it is that short that is normal all motors will do that . also at full throttle it will also run with a blue flame about 10 inches long .
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my track bar causing this? crazymaci Modified Tech Discussion 8 May 8th, 2016 21:43
HID's causing noise. Vanquish Modified Tech Discussion 9 December 6th, 2007 16:47
Whats causing this? XbajajeepX OEM Tech Discussion 6 January 24th, 2007 00:06
What is Causing My Bad Vibes? dubes454 Modified Tech Discussion 18 August 17th, 2005 17:34
am I causing damage? XJ99 Modified Tech Discussion 11 June 24th, 2005 09:06


All times are GMT -7. The time now is 21:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014