NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > Modified Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

Modified Tech Discussion Forum for Tech related discussion for Modified XJ's and MJ's.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 14th, 2004, 21:49
Cherokee91Red's Avatar
Cherokee91Red Cherokee91Red is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 283
Installed new lift, weird noise

I just got my RE 3.5 lift in on Sun. Today I noticed a very annoying squeak/squeal coming from the front right of the vehicle when i hit a bump or turn quickly to the left. Sounds either like harsh metal-to-metal or rubber, not sure. Could this be a problem with my install or just common for new parts? First lift so not sure on what I am to expect.
Reply With Quote
  #2  
Old June 15th, 2004, 03:59
2offroad 2offroad is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Concord NC
Posts: 2,036
Re: Installed new lift, weird noise

should not be any noise if installed right, recheck everything you touched.
Reply With Quote
  #3  
Old June 15th, 2004, 04:56
bgcntry72's Avatar
bgcntry72 bgcntry72 is offline
On a Time Out
 
Join Date: Jan 2003
Location: Queen Creek, Alcatraz
Posts: 2,388
Re: Installed new lift, weird noise

Check the trackbar on the axle side.
Have someone start the Jeep and turn the wheel 20 degrees in each direction over and over again while you look at every joint that attaches the front axle to the unibody.
Look for movement.
Also, retorque lca and uca bolts.
HTH
Reply With Quote
  #4  
Old June 15th, 2004, 05:05
Jeep's Avatar
Jeep Jeep is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2003
Location: North Texas
Posts: 116
Re: Installed new lift, weird noise

How was the install - easy, tough? I want to get the same lift for my ol XJ.
Reply With Quote
  #5  
Old June 15th, 2004, 09:07
Cherokee91Red's Avatar
Cherokee91Red Cherokee91Red is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 283
Re: Installed new lift, weird noise

Thanks, I'll double check all them bolts this afternoon. Install was fairly straitforward. Only problem was I snapped one of the shackle bolts that goes inside the frame. Spent about 4 hours cutting, drilling and finding a new bolt to fit in. Took me 2 and a half days to finish it.
Reply With Quote
  #6  
Old June 16th, 2004, 21:04
Cherokee91Red's Avatar
Cherokee91Red Cherokee91Red is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 283
Re: Installed new lift, weird noise

Figured out the problem. The sway-bar end link supplied with the kit was rubbing on the steering linkage bracket. The squek was horrendous. 1 angle grinder and a layer of grease and now the squeak is gone. Look at the Broke Stuff folder for a pic on the rubbed area.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bigger lift, now what??? tommy1102 Modified Tech Discussion 9 March 9th, 2005 08:15
Brake Noise Urban Redneck OEM Tech Discussion 0 December 5th, 2003 14:51
INstalled another set of spacers, still rake on XJ mark268 Modified Tech Discussion 7 November 20th, 2003 09:02
Help..weird noise at 55-65 mph!! sticksb OEM Tech Discussion 1 August 7th, 2003 23:39
Help I installed a RE 3.5" Lift with rear spring packs now I have vibrations Augidogi Modified Tech Discussion 2 May 3rd, 2003 23:20


All times are GMT -7. The time now is 18:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014