NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 31st, 2004, 18:32
88woody's Avatar
88woody 88woody is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maine
Posts: 104
Weird noise...it's driving me nuts!

For the past few days, every time I would hit the brake, or put my XJ in reverse, I would hear an audible click, click, click from under my dash. (It almost sounds like when the rear defroster turns off). It's doing it almost constantly and i can't locate the source. Any ideas?
It also happens when I have my blinker on, when my windshield wipers are on delay, or for no good reason at all...

Also, my blinkers are REALLY slow. ive changed the flasher, and it works fine for a day or so, but it goes right back.

In an unrelated question, I notice that under neath my dash, there is a yellow box that has wires going into it, and the words "AMC" on it. What is it?

There is also a clear box, about 2" long, 1" wide that has a bunch of plastic gears in it. It says something to the effect of "smog-check" or something like that. Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old March 31st, 2004, 19:21
RTicUL8's Avatar
RTicUL8 RTicUL8 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Rocky Mountain High... Colorado!
Posts: 3,140
Re: Weird noise...it's driving me nuts!

I'll take a stab at the last two questions.
The yellow box is the cruise control module.
The clear plastic box is the emissions maintenance timer - you can yank that one with no ill effect.
Reply With Quote
  #3  
Old March 31st, 2004, 20:05
8Mud's Avatar
8Mud 8Mud is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central Germany
Posts: 8,630
Re: Weird noise...it's driving me nuts!

My rear wiper stuck in the middle, caused a clicking in the fuse box, guess it was a circuit breaker. The rear motor tries to zero itself or park itself and will overheat when it canīt.
Reply With Quote
  #4  
Old April 1st, 2004, 19:00
88woody's Avatar
88woody 88woody is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maine
Posts: 104
Re: Weird noise...it's driving me nuts!

Well,

All my electrics work fine, it's just really annoying
Reply With Quote
  #5  
Old April 2nd, 2004, 03:47
Ed in North Ga.'s Avatar
Ed in North Ga. Ed in North Ga. is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Georgia/ Hiawassee
Posts: 225
Re: Weird noise...it's driving me nuts!

try testing it with the fan off- I had a chunk of tape that sat near my fan-every time I`d hit a bump its get close enough to pop it an make evil clicky noises-- if its a constant click, feel the relay in the fuse box- a relay going bad will do this when electrical load is put on it(tail lights on/blinkers)

When(if) you pull the maintenance timer, remember- the bulb in the dash that lights MANT. fits every other socket on the board. If you burn one, remember its there for replacement.
Reply With Quote
  #6  
Old April 2nd, 2004, 07:49
wek91xj's Avatar
wek91xj wek91xj is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nc
Posts: 238
Re: Weird noise...it's driving me nuts!

yea, iv got a constant clicking whenever i hit the brakes, i think its from when i turned real sharp goin like 20 in a mud puddle and bent somthin on the brakes, its been like this for 5 months, i just ignore it now cause the brakes work fine
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird popping sounds up front Fonzie14 Modified Tech Discussion 3 December 9th, 2003 13:43
Loud Noise in 4x4-Front Maybe? juicexj24 OEM Tech Discussion 2 December 7th, 2003 06:39
Brake Noise Urban Redneck Modified Tech Discussion 4 December 6th, 2003 20:18
Brake Noise Urban Redneck OEM Tech Discussion 0 December 5th, 2003 14:51
Help..weird noise at 55-65 mph!! sticksb OEM Tech Discussion 1 August 7th, 2003 23:39


All times are GMT -7. The time now is 20:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014