NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 4th, 2019, 20:47
azfansinnc azfansinnc is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2019
Location: NC
Posts: 3
AC Blower Full blast - no stopping it!

Hi all,

98 XJ. New to me but has had this problem since I got it. The blower is on level 4 (full blast) every time you turn on the key. The only way to stop it is to remove the blower relay or remove fuse 6 (40A) from PDC under the hood.

I initially thought maybe the blower resistor but that didn't fix it. Did I mention that it blows even with the resistor disconnected?

I also took out the A/C heater control panel and took it apart. The blower runs with the panel disconnected as well.

Every once in a awhile the HVAC blower speed switch will work as expected but it only lasts a few cycles.

Any insights on where the blower may be getting its power/ground from? I'm stumped and could use some insights.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old August 7th, 2019, 04:56
azfansinnc azfansinnc is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2019
Location: NC
Posts: 3
Re: AC Blower Full blast - no stopping it!

Well, small update. Not fixed yet.

The black/tan wire between the HVAC control connector and the HVAC connector has a connection to ground (180 ohms impedance) for some reason, even when disconnected on both ends. Can't figure out how there could be a short with enough oomph to handle the amps in the harness but the process continues.
Reply With Quote
  #3  
Old August 9th, 2019, 20:04
azfansinnc azfansinnc is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2019
Location: NC
Posts: 3
Re: AC Blower Full blast - no stopping it!

Issue solved. We cut the blower "High" speed wire about 6" off the connectors n both sides and connectors on both ends and replaced it the wire with a new 12Ga wire, tracing the majority of the harness under the dash. Problem solved, for now.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise when stopping? Spokes OEM Tech Discussion 8 October 26th, 2014 19:33
Had a blast... Jump This SoCal Chapter 38 February 22nd, 2008 22:02
JV was a BLAST!!! rpraterxj SoCal Chapter 86 December 1st, 2007 22:03
starts full blast msgauvey Jeep Street and Performance 4 August 10th, 2004 12:49


All times are GMT -7. The time now is 05:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014