NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old March 15th, 2018, 06:05
RCP Phx RCP Phx is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Phoenix,Az
Posts: 10,929
Re: Crank but no start. I can hear the fuel pump running.

What is surprising about that?
Reply With Quote
  #17  
Old March 15th, 2018, 07:54
Tim_MN's Avatar
Tim_MN Tim_MN is offline
Freakish Hand Strength
 
Join Date: Mar 2003
Location: Minneapolis, MN
Posts: 6,064
Re: Crank but no start. I can hear the fuel pump running.

Test the CPS, and then test the Cam Sensor.
__________________
.
.

Quote:
Originally Posted by bimmerjeeper

I'm starting to realize people on the Jeep forums are highly expert mechanics .....
Reply With Quote
  #18  
Old March 15th, 2018, 08:02
RCP Phx RCP Phx is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Phoenix,Az
Posts: 10,929
Re: Crank but no start. I can hear the fuel pump running.

If you don't already have one, I recommend you get a volt/ohm meter also!
1 - check all your connections
2 - check for voltage and grounds to the sensors
3 - test the sensors
4 - in the case of the camshaft sensor check the gear for proper engagement/slop/worn teeth
Reply With Quote
  #19  
Old April 8th, 2018, 17:30
rc10t4orange rc10t4orange is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Benton, IL
Posts: 9
Re: Crank but no start. I can hear the fuel pump running.

Changed cps, camshaft position, coil pack. Fuel pressure good. Best i can tell cps is producing voltage its supposed to. Did find the original camshaft sensor magnet was broken out of place when I changed it. Checked ground to body and engine. Not sure what to do next?
Reply With Quote
  #20  
Old April 17th, 2018, 12:31
rc10t4orange rc10t4orange is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Benton, IL
Posts: 9
Re: Crank but no start. I can hear the fuel pump running.

Bad new camshaft sensor from Ebay(imagine that). I ended up buying a camshaft synchronizer w/cam position sensor from Rock Auto for $34. I felt that the shaft had some possible play in it so I went that route. Thanks for everyone's help!!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crank, no start; fuel pump not priming? kujito OEM Tech Discussion 29 July 10th, 2010 11:44
Fuel pump help; crank, no start. kujito Colorado Chapter 0 July 7th, 2010 06:58
Should I be able to hear my fuel pump? BCParker OEM Tech Discussion 7 October 30th, 2005 00:20
bad running , fuel pump check => no start darkspeed OEM Tech Discussion 3 January 30th, 2005 08:31
Can hear the fuel pump prime.......(no turn over) Ghost OEM Tech Discussion 6 November 24th, 2003 12:54


All times are GMT -7. The time now is 22:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014