NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 9th, 2009, 15:52
ccflexj's Avatar
ccflexj ccflexj is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Walnut Creek CA (Home), Chico (College)
Posts: 269
Sudden Power loss at highway speeds

Info about the Jeep: 1996 Jeep cherokee 5 spd

After my jeep warms up and I have been on the freeway for about 30 minutes my speedometer starts to go crazy and will move from 65 mph to 75mph sporadically even though my speed does not change.

After another 15-30 mins I will all of a sudden loose power until I pull the transmission into neutral which then starts the motor back up. All of the accessories stay powered and the Tach still reads the correct RPMs. The Odometer still reads the correct mileage even while the speedometer is going haywire.

I believe it is a sensor but not sure which one.

Any help will be greatly appreciated
Reply With Quote
  #2  
Old July 9th, 2009, 18:24
winterbeater's Avatar
winterbeater winterbeater is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Royal Oak, Michigan
Posts: 5,315
Re: Sudden Power loss at highway speeds

Maybe check the connections on the speed sensor. Have you tried pulling the codes?
Reply With Quote
  #3  
Old July 29th, 2009, 18:52
kingmeirl kingmeirl is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cumming, GA
Posts: 168
Re: Sudden Power loss at highway speeds

I had almost the same problem. Did you figure it out?
Mine (96 Country) had been sitting for 7 hours. I started it up to go home and noticed the speedometer was going crazy. It is wierd that the speedo would give too high of a speed readout. What could make the speedometer read 50mph when I am only going 10. Then in second gear (this happened twice) when I forgot to shift and got up to 3000RPM the XJ started bucking violently. its an AW4. What did you end up doing to yours?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sudden power loss 99XJLove OEM Tech Discussion 10 October 23rd, 2007 06:29
Wobble at highway speeds? Zoro OEM Tech Discussion 5 December 3rd, 2006 12:14
Overheating at highway speeds easttxjeeper OEM Tech Discussion 19 June 1st, 2005 17:53
Is 8 psi in tires OK at highway speeds??? PlainWhiteXJ OEM Tech Discussion 13 June 2nd, 2004 19:44
Sudden loss of starting! dbltapp OEM Tech Discussion 14 April 17th, 2004 17:23


All times are GMT -7. The time now is 14:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014