NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Other Technical Forums > Tow Rigs and Trailers
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

Tow Rigs and Trailers Hey, not all of our Jeeps are great on the highway. Post here for tech related to getting your XJ to the trailhead.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old March 3rd, 2014, 08:57
mcguyver_xj's Avatar
mcguyver_xj mcguyver_xj is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Grandby, MA
Posts: 932
wj problems

I am working on a 99 wj 4.7 with the 247tcase which had blown up....my buddy bought a used one and i installed just test drove it and no matter what speed as soon as you let off the gas it starts making a loud rapid clicking noise that slows as the vehicle slows in neutral or drive as soon as you put on gas it goes away....correct 247 fluid was used....sometimes does it minorly on accel around 10-12mph....help?
Reply With Quote
  #2  
Old March 3rd, 2014, 09:27
87manche's Avatar
87manche 87manche is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio
Posts: 15,385
Re: wj problems

put a 242 in it, or replace the coupler/chain/sprockets in the 247.
Reply With Quote
  #3  
Old March 6th, 2014, 12:52
mcguyver_xj's Avatar
mcguyver_xj mcguyver_xj is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Grandby, MA
Posts: 932
Re: wj problems

took front driveshaft out now it makes the noise no matter what while driving accelerating and slowing down
Reply With Quote
  #4  
Old March 6th, 2014, 16:11
yossarian19's Avatar
yossarian19 yossarian19 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Grass Valley, CA
Posts: 3,480
Re: wj problems

I'd put it back
Reply With Quote
  #5  
Old March 10th, 2014, 17:46
87manche's Avatar
87manche 87manche is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio
Posts: 15,385
Re: wj problems

Quote:
Originally Posted by mcguyver_xj View Post
took front driveshaft out now it makes the noise no matter what while driving accelerating and slowing down
surely put it back.

No 2wd in those cases.
if there's no shaft you're hosing the viscous coupler even more so.

either commit to rebuild, or start planning your 242 swap.

no other way out.
Reply With Quote
  #6  
Old March 15th, 2014, 13:59
mcguyver_xj's Avatar
mcguyver_xj mcguyver_xj is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Grandby, MA
Posts: 932
Re: wj problems

Quote:
Originally Posted by 87manche View Post
surely put it back.

No 2wd in those cases.
if there's no shaft you're hosing the viscous coupler even more so.

either commit to rebuild, or start planning your 242 swap.

no other way out.
247 doesnt use a viscous its not like the 249
Reply With Quote
  #7  
Old March 16th, 2014, 17:18
87manche's Avatar
87manche 87manche is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio
Posts: 15,385
Re: wj problems

http://www.jeep4x4center.com/couplin...2329aa-k2.html

http://www.transamericanwholesale.co...RO5012329AA-K1

http://www.ebay.com/itm/Jeep-NP247-2...-/221336550199

https://www.youtube.com/watch?v=r3UzxVONR50

that video shows a gerotor style clutch pack in a package. I'd guess the clutches in yours be boned.
Reply With Quote
  #8  
Old March 16th, 2014, 20:37
zachandandy zachandandy is offline
NAXJA Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Patterson, Ca
Posts: 1,299
Re: wj problems

Ya it a gerotor with no 2wd, we've driven the wife's a couple miles in low range after the rear shaft spit a ujoint. 231 is going in to fix the lack of 2wd and lack of 4 hi problems. Gerotors don't work well for rock duty. In the varilock axles, may as well be open difs offroad.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting problems....maybe fuel delivery problems? SeansXJ OEM Tech Discussion 5 November 14th, 2011 21:22
Having problems.... 00DCJeep OEM Tech Discussion 19 May 24th, 2010 13:18
cooling problems or gauge problems? besthaticouldo Modified Tech Discussion 11 August 28th, 2008 14:49
Another xj having problems.. sik4wheeler OEM Tech Discussion 7 January 22nd, 2007 09:43
LED problems littlebluexj Modified Tech Discussion 1 September 22nd, 2005 08:03


All times are GMT -7. The time now is 05:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014