NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old February 20th, 2021, 12:42
lawsoncl lawsoncl is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jan 2006
Location: North Idaho
Posts: 5,425
Re: Random inconsistent miss issues

Quote:
Originally Posted by maxbraketorque View Post
Did I say cheap Chinese or suggest a low cost sensor? I'm sure some OEM CPS sensors last 300K+ miles, but the reality is that the OEM sensor can go bad without a hint of warning at much lower mileages, as it did with mine that only had 110K miles the vehicle. I agree that the CPS is not likely to be the cause of his issue and I even noted that in my response, but I was just trying to provide some potentially helpful advice. I'm beginning to think that I choose the wrong forum to discuss XJs.
Easy there. I'm just pointing out that the quality of aftermarket parts sucks. People who don't realize this can actually cause themselves more headaches when they start blindly replacing parts with poor quality replacements. There are plenty of examples on this forum of new parts being bad right out of the box, and the person thinking "well that can't be the problem because it's brand new".
Reply With Quote
  #17  
Old Yesterday, 15:04
LedSled LedSled is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2021
Location: Central Texas
Posts: 10
Re: Random inconsistent miss issues

Alright so I went and bought a noid light set to confirm what I thought was the issue but noid light is blinking as it should be so now I’m back to square one
Reply With Quote
  #18  
Old Yesterday, 15:06
LedSled LedSled is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2021
Location: Central Texas
Posts: 10
Re: Random inconsistent miss issues

It also seems to idle lower. Around 600 rpm. Any suggestions
Reply With Quote
  #19  
Old Yesterday, 19:41
lawsoncl lawsoncl is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jan 2006
Location: North Idaho
Posts: 5,425
Re: Random inconsistent miss issues

Quote:
Originally Posted by LedSled View Post
Alright so I went and bought a noid light set to confirm what I thought was the issue but noid light is blinking as it should be so now Iím back to square one
How's the wiring look where it transitions between the engine to the firewall? It's not uncommon for the wiring to become chaffed or frayed inside, particularly if the motor mounts are bad. Often it shows up only when the engine moves during acceleration. I'd wiggle and shake that harness and see if it stumbles at idle.
Reply With Quote
  #20  
Old Today, 08:50
four_shot's Avatar
four_shot four_shot is offline
How 'bout it Gonzo
 
Join Date: Jul 2003
Location: Waukegan, IL
Posts: 778
Re: Random inconsistent miss issues

^^This. It is a known issue . The injector harness will chafe where it bends around the fuel rail.
__________________
....
4shot
"Babs" 97 sport 4.0 aw4
R.I.P."Buster" 86 laredo 2.8 ax5 10/85-9/17
In memory of Dave "Gonzo" Steele 1975-2008

Last edited by four_shot; Today at 18:41. Reason: Typo
Reply With Quote
  #21  
Old Today, 15:21
LedSled LedSled is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2021
Location: Central Texas
Posts: 10
Re: Random inconsistent miss issues

Quote:
Originally Posted by lawsoncl View Post
How's the wiring look where it transitions between the engine to the firewall? It's not uncommon for the wiring to become chaffed or frayed inside, particularly if the motor mounts are bad. Often it shows up only when the engine moves during acceleration. I'd wiggle and shake that harness and see if it stumbles at idle.
Was one of the first things I checked. Harness looks fine. No chafing
Reply With Quote
  #22  
Old Today, 19:39
LedSled LedSled is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2021
Location: Central Texas
Posts: 10
Re: Random inconsistent miss issues

Ok so hereís what Iíve checked so far. Wiring is good from pcm to injectors. Did notice a chafed spot on the pigtail connector on the number two injector but itís not causing an issue. I will replace it after I fix the current issue. Clean IAC and replaced TPS sensor. I noticed an improvement in driving with the new TPS but the miss and noise is still there. Iím starting to think something internal. Possibly lifters or valves.. Or Iíve heard of head gasket issues causing misfires. Will be checking fuel pressure and cylinder pressure this weekend. Maybe that will tell me something. Any tips or ideas are welcome. Thanks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
p1391 random/intermitent miss/stumble Fix Mediaslave OEM Tech Discussion 3 March 28th, 2012 21:08
Random Misfiring Issues.... ewert35 Modified Tech Discussion 6 January 12th, 2012 12:02
inconsistent whining kylepalmieri OEM Tech Discussion 4 February 18th, 2007 15:29
Random Jeep starting issues HeavyMetal Modified Tech Discussion 10 November 30th, 2005 07:13
Inconsistent RPM? RMORTON3 Jeep Street and Performance 1 January 19th, 2005 11:20


All times are GMT -7. The time now is 20:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014