NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 15th, 2009, 16:38
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,674
Cooling system flush now crank/no start -Renix

In the middle of cooling system flush/replace t-stat. Have it mostly buttoned up ready to go, was going to burp the system, but the XJ wont start now. It ran fun until I went to start it now. Please help.
Reply With Quote
  #2  
Old May 15th, 2009, 16:50
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Fuel, spark, air, compression.

Check for fuel at the rail, use the Schrader valve.

Check for spark at the plugs.

Did you get things wet, like the distributor?
Reply With Quote
  #3  
Old May 15th, 2009, 16:56
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,674
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Nothing is wet.
Reply With Quote
  #4  
Old May 15th, 2009, 17:00
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Quote:
Originally Posted by Johnnie Walker View Post
Nothing is wet.
Do you have fuel and spark?
Reply With Quote
  #5  
Old May 15th, 2009, 17:02
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,674
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

yes

The only thing I could think of, which I doubt is.. where the drain on the rad is there was a single wire with a connector that was hanging, but from the looks of it its been there for a while. Unless this is the problem?
Reply With Quote
  #6  
Old May 15th, 2009, 17:14
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Quote:
Originally Posted by Johnnie Walker View Post
yes

The only thing I could think of, which I doubt is.. where the drain on the rad is there was a single wire with a connector that was hanging, but from the looks of it its been there for a while. Unless this is the problem?
I wouldn't think so.

Pull a couple plugs and see if they are wet.

Is your spark strong--blue, or weak--yellow?
Reply With Quote
  #7  
Old May 15th, 2009, 17:35
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,674
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

plugs are fine, spark is blue.
Reply With Quote
  #8  
Old May 15th, 2009, 18:11
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,674
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Well, it decided to start.. damn Heeps (=
Reply With Quote
  #9  
Old May 15th, 2009, 18:44
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

Quote:
Originally Posted by Johnnie Walker View Post
Well, it decided to start.. damn Heeps (=
You just haven't been paying enough attention to your XJ lately and it decided to sulk!
Reply With Quote
  #10  
Old May 15th, 2009, 22:25
JeepCherokeeGuy99 JeepCherokeeGuy99 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pismo Beach, CA
Posts: 1,944
Re: Cooling system flush now crank/no start -Renix

its the connector at the t-stat. if it ever does it again just disconnect and reconnect it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cooling system flush, with city water? traildmg99 OEM Tech Discussion 7 April 22nd, 2009 19:18
Radiator/Cooling System Flush sublime600 OEM Tech Discussion 1 October 19th, 2007 00:48
Cooling System Flush - Hardcore! GSequoia OEM Tech Discussion 11 October 30th, 2005 10:44
Cooling system flush machines RichP Non-Tech / Off Topic 2 June 25th, 2004 22:20
Bad Experience with Cooling System Flush? bleech1 OEM Tech Discussion 10 November 3rd, 2003 18:50


All times are GMT -7. The time now is 18:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014