NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > Modified Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

Modified Tech Discussion Forum for Tech related discussion for Modified XJ's and MJ's.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 18th, 2017, 12:11
flazz85's Avatar
flazz85 flazz85 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Jersey
Posts: 65
Brake lights stay on, modified LED harness, been working fine for years

First off just would like say hey all, it's been awhile.

Jeep info
1997 4.0L
AW4
Modified tail lights- LED set up using a tow ready harness (followed Hammered's write up) been working fine for about 3 years

Anyway the other day found out my brake lights are doing a steady burn (looks like I'm driving around with my brake pedal pressed). I switched out the brake light switch for a new mopar one and the brake lights still stay on, including the third in the middle. Other things I've noticed are the turn signals still work fine, brake lights go off when xj isn't keyed on, hazards work correctly, if I don't have it keyed "on" or running but turn on lights, the brakes lights operate correctly in running light fashion and if I press brakes in they operate correctly. If I turn key over brake lights immediately turn on with out lights being turned on and produce the steady burn as if brake pedal is pressed.

It seems I'm past the brake switch so I've been checking my fuses and such, all are good, I did also noticed the fan for my climate controls has been engaging immediately when I key on as well. The climate controls are on the same fuse and relay as the stop signals. My question would where should I start looking for the short? I started cleaning the grounds to see if that helps. Maybe a different module or relay went bad. If anyone thinks of a different test to try let me know.
Reply With Quote
  #2  
Old November 18th, 2017, 13:40
flazz85's Avatar
flazz85 flazz85 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Jersey
Posts: 65
Re: Brake lights stay on, modified LED harness, been working fine for years

Also, took off an old trailer wiring harness which helped the situation for a while but the problem returned, I'm at the point where I'm probably going to buy some new tow ready harnesses and re do the LED's and hopefully that is the cause of the problem
Reply With Quote
  #3  
Old November 19th, 2017, 15:10
flazz85's Avatar
flazz85 flazz85 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Jersey
Posts: 65
Re: Brake lights stay on, modified LED harness, been working fine for years

After i took off the old trailer harness, it worked for I'd say 15 minutes, what is the box under the driver side dash that the brake light switch plugs into? It's a white plastic box that seems to hold the majority of the lighting system wiring? Haven't had anyone help out with suggestions, hell at this point anything is welcome
Reply With Quote
  #4  
Old November 20th, 2017, 08:22
Heavyopp Heavyopp is offline
NAXJA Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Middlesex, NJ
Posts: 304
Re: Brake lights stay on, modified LED harness, been working fine for years

Shorted with fuel pump? -- what else would run to the back thats keyed power?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake lights not working short_ones_xj OEM Tech Discussion 0 May 7th, 2017 12:25
Brake lights not working, third brake light works fine wolfman_023 OEM Tech Discussion 10 October 3rd, 2013 14:30
Brake Lights Not Working 2000 XJ stungun187 OEM Tech Discussion 3 December 21st, 2009 14:32
brake lights not working altierior OEM Tech Discussion 5 July 6th, 2007 17:03
Brake lights not working! FU-UR OEM Tech Discussion 6 November 4th, 2005 16:57


All times are GMT -7. The time now is 13:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014