NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 7th, 2016, 12:35
TB2Blazer TB2Blazer is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2012
Location: cleveland ga
Posts: 20
This is insane......what happened??

OK my heat was not working and neither was my ac. The blower was working so seeing as I just replaced my heater core and had my ac recharged I figured it was my blend door actuator. Everything on the jeep was working, engine ran great. Get the dash off and pull out the whole unit. Take it apart and replace the blend door and actuator with brand new ones. Put it all back in the jeep and I go to test it to make sure it's all working before I button everything back up. I start the jeep and it's idling funny and the check engine light comes on, I switch the blower to setting one and the radio shuts off, the headlights come on, the flashers come on but don't flash just on solid, the entire dash shuts off no speedo no rpm no check engine light nothing. At first the fan was not blowing and the fan relay was ticking like crazy. I noticed that as I go from fan setting 1 up to 4 the 2 green flasher light indicators on the dash get brighter like I'm turning a dimmer switch. I tried unplugging the new actuator and plugged the old one back in and no difference. I tried leaving the battery cable off for 10 minutes to try and "reset" the computer. I checked all fuses and none are blown. Now for some reason the fan is blowing and all heater functions work but all the other weird electrical stuff is still going on. Can anyone give me any suggestions because I am beyond lost right now. I've never even heard of something like this.

Last edited by TB2Blazer; December 7th, 2016 at 12:39.
Reply With Quote
  #2  
Old December 7th, 2016, 12:37
90xj06's Avatar
90xj06 90xj06 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peabody, MA
Posts: 1,663
Re: This is insane......what happened??

you might have removed the ground by removing the dash. sounds exactly like a missing ground.
Reply With Quote
  #3  
Old December 7th, 2016, 16:54
TB2Blazer TB2Blazer is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Oct 2012
Location: cleveland ga
Posts: 20
Re: This is insane......what happened??

90xj06.......THANK YOU!!!! I went to digging around the wires under the steering column and sure enough one had worked loose!
Reply With Quote
  #4  
Old December 8th, 2016, 06:28
90xj06's Avatar
90xj06 90xj06 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Peabody, MA
Posts: 1,663
Re: This is insane......what happened??

your welcome!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Insane... Stang5lgt Colorado Chapter 8 September 23rd, 2009 15:41
This is INSANE!! theNAST1EST Non-Tech / Off Topic 60 September 17th, 2009 16:03
INSANE XJ!!!!!!! thatguy86 North Atlantic Chapter 9 April 11th, 2009 23:32
Going Insane RĒMB° SoCal Chapter 5 February 24th, 2009 10:40
Help me, I am insane JONNYD Wanted: Private Party Only 8 May 11th, 2005 18:43


All times are GMT -7. The time now is 02:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014