NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 17th, 2013, 14:20
hell's Avatar
hell hell is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2007
Location: tucson az
Posts: 65
No start no crank no lights no power!

Parked my 89 xj in a lot came back and it won't start lights won't come on anywhere! Just replaced the battery ecu CPs sensor and starter relay! Didn't give me any warnings to a problem and no blown fuses! Could it be relays? Got the battery tested its 100% It's stuck on the wrong side of town surrounded by crack people! ! and I think a bum slept in it last night. Please help me
Reply With Quote
  #2  
Old March 17th, 2013, 14:44
scottmcneal's Avatar
scottmcneal scottmcneal is offline
The 97 Club
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pure Heaven/The Devil's Inferno
Posts: 18,298
Re: No start no crank no lights no power!

Cables?
__________________
Smiley face added so people won't feel but t hurt.
Don't make old people mad.We don't like being old in the first place, so it doesn't take much to piss us off.
RIP Shady, the Greatest Father & man i will ever know.
Reply With Quote
  #3  
Old March 17th, 2013, 15:20
hell's Avatar
hell hell is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2007
Location: tucson az
Posts: 65
Re: No start no crank no lights no power!

I jumped the starter terminals with a screw driver and it turns over but no start
Reply With Quote
  #4  
Old March 17th, 2013, 19:25
cruiser54's Avatar
cruiser54 cruiser54 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Prescott, Az
Posts: 6,240
Re: No start no crank no lights no power!

Cables?
Reply With Quote
  #5  
Old March 17th, 2013, 19:56
Ecomike's Avatar
Ecomike Ecomike is offline
NAXJA# 2091
 
Join Date: Dec 2006
Location: Texas
Posts: 14,707
Re: No start no crank no lights no power!

Ignition switch, not the key-lock mechanism, but the electrical one way under the dash on the top of the steering column may be bad.

Is it auto or manual trans?
__________________
Quote=8Mud: "Go ahead and put up the best fence you can build, I'll bet on some Mexican with a few dollars of nails and a pile of scrap lumber."
34 MPG , '85 2WD Cherokee Pioneer with custom installed, 64 hp, 2.2 L Nissan SD22 Diesel 5 spd Manual; & 4 Renix XJs, '87 Wagoneer 4.0, 4WD, 89-Cherokee, 4WD, '87 Cherokee 2WD, & '89 Cherokee Pioneer 2WD, all 4dr. #2091
Reply With Quote
  #6  
Old March 17th, 2013, 20:04
sam24th sam24th is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jun 2010
Location: charlotte NC
Posts: 453
Re: No start no crank no lights no power!

I had a similar issue awhile back. Turned out to be one of the fusible links on the power distribution block on the passenger side side wheel well.
Reply With Quote
  #7  
Old March 17th, 2013, 20:09
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: No start no crank no lights no power!

No lights--PDC, ie the STARTER RELAY.

Cranks when jumped at the starter, but not from the key--PDC, ie the STARTER RELAY.

Check the STARTER RELAY next to the battery.
Reply With Quote
  #8  
Old March 17th, 2013, 20:41
Ecomike's Avatar
Ecomike Ecomike is offline
NAXJA# 2091
 
Join Date: Dec 2006
Location: Texas
Posts: 14,707
Re: No start no crank no lights no power!

He already replaced the starter relay, read post #1
__________________
Quote=8Mud: "Go ahead and put up the best fence you can build, I'll bet on some Mexican with a few dollars of nails and a pile of scrap lumber."
34 MPG , '85 2WD Cherokee Pioneer with custom installed, 64 hp, 2.2 L Nissan SD22 Diesel 5 spd Manual; & 4 Renix XJs, '87 Wagoneer 4.0, 4WD, 89-Cherokee, 4WD, '87 Cherokee 2WD, & '89 Cherokee Pioneer 2WD, all 4dr. #2091
Reply With Quote
  #9  
Old March 17th, 2013, 20:52
my2monkeys my2monkeys is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 342
Re: No start no crank no lights no power!

Did you replace all that stuff after the no start or before?

Maybe the ECU connectors came loose or you got a bad starter relay.

The Green fusible links going to the starter relay will go bad.

They're the ones that go from a Red wire to the Green for the last few inches before the relay.
Reply With Quote
  #10  
Old March 17th, 2013, 21:16
joe_peters joe_peters is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Grants Pass, OryGun
Posts: 13,750
Re: No start no crank no lights no power!

Quote:
Originally Posted by Ecomike View Post
He already replaced the starter relay, read post #1
DOOH!

Back to reading comprehension 101.
Reply With Quote
  #11  
Old March 18th, 2013, 08:43
scottmcneal's Avatar
scottmcneal scottmcneal is offline
The 97 Club
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pure Heaven/The Devil's Inferno
Posts: 18,298
Re: No start no crank no lights no power!

Quote:
Originally Posted by scottmcneal View Post
Cables?
Quote:
Originally Posted by cruiser54 View Post
Cables?

Yes i was thinking battery cables.Sorry i was thinking it and didn't write it out.

Mike could be on to it, i would look there next and make sure it is plugged in.
__________________
Smiley face added so people won't feel but t hurt.
Don't make old people mad.We don't like being old in the first place, so it doesn't take much to piss us off.
RIP Shady, the Greatest Father & man i will ever know.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crank, no start on a '96 XJ. 88magnum OEM Tech Discussion 6 January 23rd, 2013 21:54
Crank but No Start CherokeeManatee OEM Tech Discussion 11 May 29th, 2012 20:49
No crank, no radio, no lights, no nothing Arokcrwlr OEM Tech Discussion 7 June 20th, 2006 19:24
crank-crank-crank-crank-cra... [wait...] crank-crank-START! iBran OEM Tech Discussion 20 October 21st, 2005 18:33
No-start/No-crank on 89 XJ LiveWire Jeeper OEM Tech Discussion 9 July 29th, 2004 19:19


All times are GMT -7. The time now is 15:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014