NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > OEM Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

OEM Tech Discussion Forum for OEM (Original Equipment) or stock XJs and MJs.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old September 3rd, 2017, 11:11
EMSJEEP's Avatar
EMSJEEP EMSJEEP is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Long Island
Posts: 780
Re: No Start after a year off

New camshaft sensor did it. She runs, but maybe not so well.
Reply With Quote
  #32  
Old September 3rd, 2017, 23:19
Johnnie Walker's Avatar
Johnnie Walker Johnnie Walker is offline
Piece of Fish!
 
Join Date: Dec 2008
Location: Califailia
Posts: 10,692
Re: No Start after a year off

Put some 'HEET' in the fuel tank if been sitting.
Top of fuel and run it.


Sent from my SM-N910T using Tapatalk
__________________
blondjoncherokee: chris was wondering how much it would cost for you to give him 4" ?
RTFM: Not just an acronym, it's the LAW!
nightfoam: Uh, 5.5 million was way too much. You are the worst jew ever
blistovmhz: Goddamn Canada. We're all rapists. Don't come here.
Reply With Quote
  #33  
Old September 4th, 2017, 05:51
ehall's Avatar
ehall ehall is offline
NAXJA Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern Maryland
Posts: 8,870
Re: No Start after a year off

Injectors are probably gummed up. Lucas fuel cleaner does a good job if you want to go slow. You could also spray some carb cleaner into the rail, disconnect the coil wire and crank for a while, probably want to pull the injectors out of the manifold for that which means new o-rings too
__________________
.
my '91 beater rebuild

Last edited by ehall; September 4th, 2017 at 05:55.
Reply With Quote
  #34  
Old September 4th, 2017, 21:47
EMSJEEP's Avatar
EMSJEEP EMSJEEP is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Long Island
Posts: 780
Re: No Start after a year off

Running well on some fresh gas now, the big problem was the arching spark plug from my parallel thread.

Thanks for everyone's help!
Reply With Quote
  #35  
Old September 9th, 2017, 08:55
EMSJEEP's Avatar
EMSJEEP EMSJEEP is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Long Island
Posts: 780
Re: No Start after a year off

So it looks like part of my problem is that I'm getting 4v from my 170 amp Powermaster alternator. How could the entire vehicle be completely shot just from sitting for a while, this is starting to get ridiculous. Last week after I got the fuel pump in, I charged the battery and ran it for a few hours, so I think this may be a new development...
Reply With Quote
  #36  
Old September 9th, 2017, 19:14
four_shot's Avatar
four_shot four_shot is offline
How 'bout it Gonzo
 
Join Date: Jul 2003
Location: Waukegan, IL
Posts: 644
Re: No Start after a year off

Alot is dependent on the relative humidity of the area that it was stored. When i stored Buster every summer in my garage, I was guaranteed to need to machine the brake rotors and drums. And that was technically indoors! A year is a long time for crap to deteriorate. I tell my customers to drive a vehicle once a month on the highway just to maintain roadworthiness.
__________________
....
4shot
"Babs" 97 sport 4.0 aw4
R.I.P."Buster" 86 laredo 2.8 ax5 10/85-9/17
In memory of Dave "Gonzo" Steele 1975-2008
Reply With Quote
  #37  
Old September 10th, 2017, 22:22
EMSJEEP's Avatar
EMSJEEP EMSJEEP is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Long Island
Posts: 780
Re: No Start after a year off

Quote:
Originally Posted by four_shot View Post
Alot is dependent on the relative humidity of the area that it was stored. When i stored Buster every summer in my garage, I was guaranteed to need to machine the brake rotors and drums. And that was technically indoors! A year is a long time for crap to deteriorate. I tell my customers to drive a vehicle once a month on the highway just to maintain roadworthiness.
That's fair, my brakes are totally toast, didn't expect any less, I dunno, it looks like it's running yet again at this point but it's one glitch after the next. It's on a small island with a lot of salt in the air, but I couldn't have imagined the destruction from rodents and to sensors.
Reply With Quote
  #38  
Old September 11th, 2017, 19:47
four_shot's Avatar
four_shot four_shot is offline
How 'bout it Gonzo
 
Join Date: Jul 2003
Location: Waukegan, IL
Posts: 644
Re: No Start after a year off

Small island. What else are the rodents gonna do. They're too short to wheel the truck
__________________
....
4shot
"Babs" 97 sport 4.0 aw4
R.I.P."Buster" 86 laredo 2.8 ax5 10/85-9/17
In memory of Dave "Gonzo" Steele 1975-2008
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Still no start, after a year. MountainRhino OEM Tech Discussion 12 January 31st, 2012 21:37
which year did steel hatches start? Kejtar OEM Tech Discussion 31 July 20th, 2004 15:46
non-vaccum front end, What year did they start? isaacson OEM Tech Discussion 1 June 29th, 2004 12:37
What year did they start useing the 8.25"? 88woody OEM Tech Discussion 6 April 28th, 2004 19:57
Which year did 8.25's start to have 29 splines? telemike OEM Tech Discussion 1 July 23rd, 2003 05:56


All times are GMT -7. The time now is 13:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014