NAXJA Forums -::- North American XJ Association  

Go Back   NAXJA Forums -::- North American XJ Association > NAXJA Unibody Jeep Technical Forums > Jeep Cherokee XJ (1984 - 2001) > Modified Tech Discussion
HOME Member FAQ Sponsor Info Rules Bylaws E-Mail

Modified Tech Discussion Forum for Tech related discussion for Modified XJ's and MJ's.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 8th, 2008, 13:38
billy120480 billy120480 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Nov 2005
Location: IN
Posts: 4
Intermittent no-start, P1391

Hoping someone could share some thoughts on this...

I have a 2000 XJ with around 140k on it. Around 125k I put in a new 4.6 stroker. Until now everything has ran great with no problems.

About a week ago out of nowhere, I start it up and drive off and feel some hesitation and the check engine light is on. I go to the store and when I come out it will not start, it just cranks. I try several times and on the 5th or so I starts up and runs like nothing was ever wrong with it.

So I go to the part store and have them scan my engine code. P1391 - Camshaft sensor or Crankshaft sensor signal intermittent. So I order both sensors.

In the mean time, when I go to start it its about 50/50 wether it starts or just cranks. Turning the key all the way off and retrying seems to usually solve it. Occasionally it will start but runs very poor and usually dies, like as if only half the cylinders are firing.

So, I get the new sensors in and change both of them out and unhook the battery to reset it. It starts right up but I get a check engine light. I turn it on and off trying to repeat the no start but so far it has started fine everytime.

I go back to the parts store and they say its the same code so I have them erase it. All was fine for a day. Then last night I start it up and the light comes on, but still no troubles with it running. It still runs great like it did 2 weeks ago.

Today I start it up, engine light still on, and I am going down the road and the engine loses power and it dies goign about 45. I throw it in neutral and start it and it fires back up and runs like nothing was ever wrong. Same code though

Im not sure what to think really? The sensors are fine, but its getting intermittent codes I guess..but it goes away when I turn it off and back on, eventually at least.

Any thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old November 8th, 2008, 14:42
hizroyalty hizroyalty is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Feb 2006
Location: delaware
Posts: 18
Re: Intermittent no-start, P1391

did u check for broken wires??mayb when the motor moves a certain way while driving, a wire will touch causing ur code/loss of power...i would check continuity from the crank sensor connector to the pcm, as u wiggle the harness around...hopefully that helps
Reply With Quote
  #3  
Old November 8th, 2008, 16:36
billy120480 billy120480 is offline
NAXJA Forum User
 
Join Date: Nov 2005
Location: IN
Posts: 4
Re: Intermittent no-start, P1391

well i lightly examined it, but i didnt go as far as tearing open the loom. i have a dmm, but how do i go about checking it, the two ends are kinda far away from each other to reach both. i initially thought that may be it, but just the fact turning the key on and off fixes it for a while throws me off
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
92 xj-intermittent click-no start bcmaxx OEM Tech Discussion 6 June 13th, 2008 13:02
1998 XJ intermittent no start wavingpine11 OEM Tech Discussion 4 May 8th, 2008 09:06
Intermittent No Start Tommy4949 OEM Tech Discussion 6 April 29th, 2008 20:28
2000 XJ 4.0 Intermittent No Start Fred OEM Tech Discussion 5 October 28th, 2007 22:42
VERY strange & intermittent no start TK99XJ OEM Tech Discussion 8 October 3rd, 2006 12:53


All times are GMT -7. The time now is 10:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
NAXJA and NAXJA logo's Copyright NAXJA. All content/images Copyright NAXJA 1999-2014